Hastanemiz SAĞLIK KURULU Birimine Başvuru Yapacak Olan Hastalarımız...
26 Ocak 2022

Hastanemiz SAĞLIK KURULU Birimine Başvuru Yapacak olan Hastalarımız;

- MHRS Online Randevu Sistemi veya Alo 182 hattından Sağlık Kurulu için randevu almalıdır. Randevusuz kesinlikle işlem yapılmamaktadır.(Yoklama Eri, TSK Personel alımları randevu için hastanemiz Sağlık Kurulu Birimine müracaat etmeleri yeterlidir.)

- Randevu gününden önce aşağıda bulunan "Sağlık Kurulu Başvuru Dilekçesi"nin çıktısı alınıp doldurulur ve imzalanır.

- Engelli raporu almak isteyen hastalarımız ayrıca yine aşağıda bulunan "Sağlık Kurulu Engelli Raporu Ücretlendirmesi Bilgilendirme ve Onam Formu" nun çıktısını alıp doldurarak imzalamalıdır.(Engel oranı 0 çıkanlardan işlemler sonunda  ücret alınmaktadır.)

-Trafik kazası için başvurusu yapacak olanların Avukat, Sigorta Şirketi veya Mahkemeden üst yazı ile gelmesi ve Epikriz Raporları, Kaza Tespit Tutanaklarını getirmeleri gerekmektedir. Trafik Kazası başvuruları ücretlidir.

-Engelli Raporunu yenilemek isteyen hastalar en son aldıkları rapor sürekli ise tekrardan Sağlık Kuruluna başvurabilmeleri  için rahatsızlıklarının değiştiği poliklinikten heyete girebilir durum bildirir yazısı ve en son aldığı Sağlık Kurulu Raporu yanında olması gerekmektedir. Süreli raporlarda da sürenin dolmasına 6 aydan az süre kaldığında raporlarını getirmek şartıyla Sağlık Kuruluna başvuru yapabilirler.

-Engelli Raporu için başvuracaklar rahatsızlıkları ile ilgili dökümanları (tahlil, tetkik, epikriz, görüntüleme raporları v.b. )yanında getirmesi gerekmektedir.

- Randevu günü saat 08:30'da fotoğraflı kimlik belgesi, doldurulup imzalanmış olan dilekçe ile hastanemiz Sağlık Kurulu Birimine bireysel başvuruda bulunmalıdır.

-Kimliksiz Kesinlikle işlem yapılmamaktadır.

- Sağlık Kurulu'nda hastanın fotoğrafı çekilerek muayene evrağı çıkartılır. Fotoğraf Sağlık Kurulu'nda çekilmektedir.

- Ücretli başvurularda vezneye ücret yatırılması gerekmektedir. Engelli raporlarında ÖTV muafiyeti için yapılan  başvurularda ücret ödenmektedir.

- Sağlık Kurulu işlemleri yapıldıktan sonra  verilen Muayene evrağında yer alan polikliniklerdeki işlemler bittikten sonra  en geç saat 10:30-14:00 arası  Sağlık Kurulu'na teslim edilmelidir.14:00'dan sonra kalan evraklar bir ertesi gün teslim alınmaktadır.

- Muayene evrağı başvuru tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde Sağlık Kuruluna teslim edilmelidir.

-Heyet evrağının sonucu ile ilgili kişilere evrak teslimatında bilgi verilmektedir.

-Engelli Raporları 48 saat sonra, İşe girme, özel güvenlik, silah ruhsatı, durum bildirir vb. raporlar sonucu çıktığı anda e-devlet üzerinden görüntülenebilmektedir.

-Silah Ruhsatı Ücreti : 274,00 TL , T.C. Vatandaşlığı Ücreti : 654,00 TL , Diğer Ücretli Raporlar 218,00 TL'dir.

-Sonuçlanmış Sağlık Kurulu Raporları e-barkodlu, e-imzalı olduğundan dolayı ıslak imzaya gerek duyulmamaktadır.

-Sağlık Kurulu Sonucuna itiraz etmek isteyen hastalar rapor sonuç tarihinden itibaren 30 gün içinde İl Sağlık Müdürlüğü Hastane Hizmetleri Birimine itiraz da bulunabilirler.

SAĞLIK KURULU BAŞVURU DİLEKÇESİ.pdf
SAĞLIK KURULU ENGELLİ RAPORU ÜCRETLENDİRMESİ BİLGİLENDİRME VE ONAM FORMU.pdf